L'art no és una cosa, és un camí....Elbert Hubbard


No hi ha deure en l'art, l'art és lliure....Wassily Kandinsky

Si es netegen les portes de la percepció, totes les coses
apareixen com son, és a dir infinites....William Blake

Sense jugar amb la fantasia mai ha nascut un treball creatiu....Carl Jung
Vull incloure en aquest blog imatges i una breu biografia d'un pintor que en va impressionar la primera vegada que el vaig descobrir i encara en segueix captivant, doncs la seva pintura m'arriba a l'ànima i m'inspira.

Us parlo del gran pintor Rassouli un artista visionari, conegut pel seu estil únic de Fusionart. Molts el coneixereu però pels que no, aquí us deixo alguns dels seus quadres que parlen per si sols.


Freydoon Rassouli va neixer el 1943 a Isfahan, Iran. Actualment viu al sud de Califòrnia. Inspirat i animat per un oncle que era un místic sufí, va començar a pintar i l'aprenentatge de la poesia de Hafiz i Rumi des de primerenca edat. Va estudiar les miniatures perses, així com l'aprenentatge dels clàssics i impressionistes europeus. 

Als quinze anys, va guanyar el títol de "millor artista d'estudiants a l'Iran" i va ser guardonat amb una beca del govern per estudiar pintura a Europa. Va emigrar als Estats Units el 1963, on va estudiar pintura i arquitectura a la Universitat de Nou Mèxic, i va ser honrat amb el Premi de Lideratge de l'Institut d'Educació Internacional. Rassouli va començar la seva carrera professional com a arquitecte, però més tard es va convertir en un artista de temps complet. Ell ha creat centenars d'obres d'art que han rebut el reconeixement mundial pel seu estil Fusionart.

Ha fet exposicions a tot el món inclouent nombroses exposicions individuals i mostres col·lectives, així com exposicions d'art internacionals. El seu art ha aparegut en nombrosos llibres i altres publicacions. Les il·lustracions de Rassouli també apareixen en el llibres de Jung: Un viatge de Transformació Explorant la seva vida i experimentar les seves idees i Llenguatge de les Ànimes, juntament amb nombroses revistes i portades de llibres.

Rassouli pinta amb draps, amb els dits, i utilitza els seus pinzell favorits quan se sent mogut per millorar el que està succeint en el llenç. 

Les seves expressions artístiques son radiants plenes de color, de llum, d'energia i moviment. D'una gran bellesa visual i que desperten l'imaginació. Les seves etèries i belles deeses estan plenes de sensualitat i alhora d'una gran espiritualitat.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada