L'art no és una cosa, és un camí....Elbert Hubbard


No hi ha deure en l'art, l'art és lliure....Wassily Kandinsky

Si es netegen les portes de la percepció, totes les coses
apareixen com son, és a dir infinites....William Blake

Sense jugar amb la fantasia mai ha nascut un treball creatiu....Carl Jung




PROCLAMACIÓ DE LA REPÚBLICA CATALANA!

El 27 d'octubre de 2017, el Parlament, després  de votació secreta amb urna, 70 vots a favor, 10 en contra i dues abstencions, va proclamar la República Catalana

Els milers de persones congregades davant del Parlament i que seguien tot l'acte a través de les pantalles no van poder dissimular l'emoció i l'alegria, amb abraçades, salts i crits de Visca Catalunya! Van ser uns moments força emocionants i es veien llàgrimes en molts dels assistents.

Va ser un dia històric per Catalunya. Ple d'emocions i també perquè no, d'incertesa pel que passarà en aquests dies vinents amb la probable aplicació del 155 per part de l'Estat d'Espanya.

Després d'anys de lluita pacifica, digna i sobretot amb un gran coratge per una part majoritària del poble de Catalunya s'ha complert el somni que moltes persones teníem de poder veure Catalunya convertida en una República Catalana.

A última hora de la tarda a la Plaça Sant Jaume mils de persones van celebrar la recent proclamada independència. Es va omplir de gom a gom amb persones de totes les edats. I van haver-hi diverses actuacions de grups musicals i la festa va durar fins ben entrada la nit amb un gran ambient festiu.

Recordem que han passat 83 anys, concretament el sis d'octubre de 1934, en què el president Companys va declarar l'Estat Català:
“En aquesta hora solemne, en nom del poble i del Parlament, el Govern que presideixo assumeix totes les facultats del Poder a Catalunya, proclama l’Estat Català de la República Federal Espanyola i en restablir i fortificar la relació amb els dirigents de la protesta general contra el feixisme, els invita a establir a Catalunya el Govern provisional de la República, que trobarà en el nostre poble català el més generós impuls de fraternitat en el comú anhel d’edificar una República federal lliure i magnífica"... Però no va poder ser!

En el segle XXI, el 2017, és una altra situació i si seguim tenint la força, el coratge i la resistència pacifica, que hem demostrat durant tots aquests anys, segur que ens en sortirem i aquesta vegada podrem consolidar una nova i davantera república catalana.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada