L'art no és una cosa, és un camí....Elbert Hubbard


No hi ha deure en l'art, l'art és lliure....Wassily Kandinsky

Si es netegen les portes de la percepció, totes les coses
apareixen com son, és a dir infinites....William Blake

Sense jugar amb la fantasia mai ha nascut un treball creatiu....Carl JungCATALANS WANT TO VOTE!
La força d'un poble davant del món


Imatges d'avui, 8 de juny, de la concentració
 castellera davant de la Sagrada Família---------------------------------------------------------------------------------------------------

Avui hem fet sentir el clam del 9N a Europa

font: Omnium CulturalVuit capitals europees, Barcelona, Berlín, Brussel·les, Ginebra, Lisboa, Londres, París i Roma, han viscut aquest migdia una actuació castellera simultània que ha fet sentir el clam del 9N a Europa. L'AccióHuman towers for democracy” ha internacionalitzat el cas català, amb rèpliques a 46 ciutats catalanes, així com a Santiago de Xile, Mont-Real i Pamplona (Navarra). L'acció s'ha fet amb èxit arreu, amb una aixecada total de més de 70 castells i la participació de 5.000 castellers

A cadascun de les ciutats europees, els castells han tingut també un padrí que acompanyava l'acció i que ha llegit el manifest de la diada “Catalans want to vote”, (en els diversos idiomes), acompanyant l'actuació castellera respectiva.

A les 12 del migdia a l'Alexanderplatz Berlín, apadrinats per l'entrenador Josep Guardiola, els Xics de Granollers han fet un 5 de 7. A la Grand Place de Brussel·les, apadrinats per l'actor Sergi López, els Castellers de Vilafranca han aixecat un 3 de 8. A la Place des Nations de Ginebra i apadrinats per l'actor Joam Mompart, els Xiquets de Reus han fet un 4 de 7. A la Torre de Belém de Lisboa, apadrinats pel dramaturg Helder Costa, els Castellers de Sants han aixecat un 3 de 8. A la Tower Bridge de Londres i apadrinats per l'historiador Paul Preston, la Colla Jove Xiquets de Valls ha fet un 5 de 7. Al Champ de Mars de París, davant la Torre Eiffel i apadrinats pel músic Jordi Savall, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha fet un 4 de 8. Finalment, a la plaça Giancolo de Roma, els Bordegassos de Vilanova i la Geltrú han fet un 4 de 7.

El punt central a Catalunya ha sigut la Plaça Gaudí de Barcelona, davant de la Sagrada Família. Allà, la colla castellera de la Sagrada Família ha aixecat un 3 de 7 mentre una pantalla projectava simultàniament la resta de castells a Europa. Tot seguit, la presidenta d'Òmnium, ha llegit el manifest en català, al costat de Jordi Carbonell, vicepresident de la Coordinadora de Colles Castelleres, i d'altres persones que l'han llegit en italià, anglès, alemany, portuguès i francès. és un acte democràtic allò que demanem els catalans. “Els catalans volem votar i volem decidir el nostre futur amb un referèndum. Fem una crida a tots els ciutadans europeus: l'Europa del futur, la volem aixecar amb vosaltres”, destaca el manifest. El grup de música Strombers ha tancat la vetllada davant la Sagrada Família.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada