L'art no és una cosa, és un camí....Elbert Hubbard


No hi ha deure en l'art, l'art és lliure....Wassily Kandinsky

Si es netegen les portes de la percepció, totes les coses
apareixen com son, és a dir infinites....William Blake

Sense jugar amb la fantasia mai ha nascut un treball creatiu....Carl JungAhir, dia 8 d'abril ens ha deixat un altre gran lluitador,

 en José Luis Sampedroals 96 anys , la mateixa edat que el seu amic Stéphane Hessel i amb molt poc temps de diferencia.

S'han anat dos savis amb una gran lucidesa, valors que precisament no abunden gaire en aquests temps


Economista, professor, escriptor i humanista, estava en contra del que denominava "capitalisme salvatge", doncs era partidari d'una economia més humana més solidaria que contribuís a la dignitat dels pobles. Fidel a les seves idees va estar compromès amb el moviment de protestes dels Indignats del 2011, fins al punt d'escriure el pròleg de l'edició espanyola del llibre de Stéphane Hessel ¡INDIGNAOS!

Va rebre rellevants premis i Honors per la seva labor literària i pensament humanista. Va ser Doctor Honoris Causa per la Universitat d'Alcalà i Sevilla i Membre de la Reial Acadèmia Espanyola. Va ser un referent intel·lectual i humanista compromès amb els problemes del seu temps i al igual que  Stéphane Hessel, un anima jove fins al final. Els dos tenien moltes coses en comú. La seva saviesa,  la seva lucidesa de pensament i la seva gran humanitat.

Era tot un plaer sentir-lo parlar en les diferents entrevistes que li havien fet, perquè les seves paraules sempre tenien una gran coherència i sabia del que parlava, no com molts dels polítics que tenim que estarien millor callats per les bajanades que diuen i que per desgracia nostra fan.
 
Si haguessin polítics amb la talla d'aquests dos grans humanistes, les coses serien tant diferents...però això es una gran utopia, que sempre està bé somiar.

"Los recortes se aceptan
por una de las fuerzas
más importantes de
la humanidad, el miedo"
José Luis Sampedro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada